В над 20 града на страната започнаха мирни протести в знак

...
В над 20 града на страната започнаха мирни протести в знак
Коментари Харесай

България въстана срещу старозагорския изверг

В над 20 града на страната започнаха мирни протести в знак на подкрепа към 18-годишното момиче от Стара Загора, което бе обезобразено по изключително нечовечен метод с макетно ножче по цялото тяло от 26-годишен мъж. Хората излязоха пред правосъдните покои в своя град едновременно – в 18:00 ч.

-->
Хиляди поданици на Стара Загора се включиха довечера в митинга. На среща, състояла се през днешния ден с представители на нощни заведения, кметът на Стара Загора Живко Тодоров изиска лица с престъпни прояви да не бъдат употребявани като охранители. Тодоров уточни, че, ако настояването му не бъде задоволено, Община Стара Загора ще бъде принудена да отнеме разрешенията за удължено работно време от съответните заведения. 

По-рано през днешния ден стана ясно, че Георги Георгиев, задържан и обвинен за зверското посягане и закани над 18-годишно момиче в Стара Загора, остава в ареста. Районния съд в града взе непрекъсната мярка за неотклонение “задържане под стража ”.

Георгиев беше арестуван вчера (неделя, 30 юли) по досъдебно произвеждане по отношение на отправените закани. Повдигнати са му две обвинявания - за нанасяне на междинна телесна щета и за закана за ликвидиране. По делото се събират още доказателства, предстоят и още медицински експертизи. Това е третото му нарушение от сходен темперамент. Нападението е станало още в края на юни, а казусът закупи необятен публичен отзив преди дни.

Още на 24 юни посоченият за причинител е изпратил известие на 18-годишното момиче със наличие: " Направо те умъртвявам ", а на 25 юни - " Ще ти закача главата ". На идващия ден влиза в дома на жертвата с маска и макетен нож и ѝ нанася юмручни удари в главата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР